sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Pukeutumisen sietämätön ihanuus


Vaatteet, vaatteet... Ne joka naisen aatteet. Onko väärin myöntää heti alkuun, että yksi päiväni kohokohdista on asun valitseminen? Rakastan vaatteisiin ja asusteisiin liittyviä ajatusleikkejä. Silmäni napsivat päivien mittaan tasaiseen tahtiin kaupungilla, töissä tai koulussa vastaan tulevat mielenkiintoiset asukokonaisuudet ja usein päädyn hillitysti mielessäni ihastelemaan asun kantajan valintaa. Muotiblogien aikakausi on ollut vain positiivinen harppaus kohti kehitystä, sillä ne tarjoavat loputtomasti silmänruokaa kaikille tyylistä ja muodista kiinnostuneille.

Intohimoinen suhtautuminen ja esteettisesti kauniiden asioiden rakastaminen ovat muodostaneet yhtälön, jonka seurauksena olen alkanut ottaa niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin pukeutuminen kaiken mahdollisen irti. Ajatellaan hetki taiteilijaa, jolle jokainen tyhjyydellään loistava canvas-pohja on kuin uusi alku, uusi mahdollisuus maalata jotakin itselle mieluisaa. Jotakin jonka avulla voi ilmaista itseään, kertoa mielentilastaan. Jokainen uusi päivä on tälläinen canvas-taulu, joka mahdollistaa itseilmaisun asukokonaisuuksien kautta. Tyyli on yksi itseilmaisun muoto.

Monet ihmiset rajoittavat kuitenkin tässäkin asiassa tekojaan. Itseluottamuksen, uskalluksen ja/tai itsensä arvostamisen puute pitävät huolen, että oman elämänsä fashionista pääsee valloilleen vain mielikuvituksen tuottamassa ympäristössä. Totuus on, että tyylille ei ole asetettu sääntöjä. Uskoisin monen olevan huolissaan siitä ettei muka omaa tarvittavaa tietoa, taitoa tai 'silmää' muodille. Näen muodikkuuden harhaanjohtavana terminä, sillä katsojan silmissä ovat määritteet sille, mikä näyttää hyvältä. Luonnollisesti tietyt printit/materiaalit/vaatekappaleet tai asusteet säilyttävät nousevan ja laskevan suhdanteensa vuosien saatossa. Lopussa olet kuitenkin vapaa valitsemaan, mitä tyylisuuntauksia haluat omassa pukeutumisessa hyödyntää. Olet aina vapaa valitsemaan, mikä oman elämäsi tyyli on.

Tyylistä on kyse silloin, kun valitset vaatteita yllesi sen mukaan mikä sinusta näyttää kivalta ja tuntuu päällä hyvältä - ei silloin, kun ensimmäisenä mielessä on, miltä saatat näyttää muun ihmisen silmissä. Seuraavan kerran kun näät sydämesi mennessään vievän vaatekappaleen, mutta ajatuksiisi tulvahtaa "ei se varmasti sovi minulle" tai "missä minä tätäkin käyttäisin", tee itsellesi palvelus; kotiuta tämä haluamasi ihanuus ja pue se seuraavan tilaisuuden koittaessa yllesi. Elämä on liian lyhyt vaatekriiseilyyn.

En ole minäkään aina ajatellut asioista näin yksinkertaiselta kuulostavalla tavalla. En tue pukeutumisessani sen enempää high-fashionia kuin muitakaan trendi-ilmiöitä. Mutta olen onnistunut löytämään itseäni miellyttävät ja myös imartelevat tavat pukeutua. Rakkauteni väreihin ja erilaisiin väriyhdistelmiin, materiaaleihin sekä visuaalisesti kauniisiin osiin on todella vahvalla pohjalla. Luulenpa, että tämä suhde kestää kunnes kuolema meidät erottaa.

Valitsin postauksen loppuun kuvia, joissa esiintyvät asut lämmittävät oman mieleni lisäksi toivottavasti myös teitä, jotka jakavat samantapaisen maun kanssani. Asukokonaisuudet ovat myös lähimpänä sitä, miten itsekin pukeudun näin Suomen kesän ollessa kauneimmillaan.

Miten sinä kuvailisit tyyliäsi ja suhtautumistasi vaatteisiin sekä pukeutumiseen?


Kuvat Pinterestistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti